Algemene Fysiotherapie

 Een zo compleet mogelijk beeld krijgen van uw algemene gezondheidstoestand.

U meldt uzelf direct aan zonder een verwijzing of heeft een verwijzing voor fysiotherapie van uw arts gekregen (huisarts, ziekenhuis of revalidatiecentrum).

Na aanmelding wordt een afspraak gemaakt voor een intake, deze bestaat uit een gesprek, screening en onderzoek. Het gesprek is bedoeld om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van uw algemene gezondheidstoestand, de oorzaak en het verloop van uw klacht en uw verwachtingen ten aanzien van de therapie en uw therapeut.

Tijdens het gesprek zal de therapeut ook vragen stellen voor een screening. De screening heeft als doel om te beoordelen of u voor uw klacht bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. De screening neemt ongeveer tien minuten in beslag. Het kan zijn dat de fysiotherapeut na de screening tot de conclusie komt dat uw klacht niet in aanmerking komt voor behandeling of dat nader onderzoek door de huisarts of specialist gewenst is. In overleg met u worden dan verdere stappen ondernomen.

Het onderzoek is bedoeld om een verder idee te krijgen bij uw klachten en het functioneren van uw lichaam.

De algemeen fysiotherapeut is dé deskundige op het gebied van klachten betreffende het menselijk houdings- en bewegingsapparaat. Een algemeen fysiotherapeut kijkt samen met u naar uw wensen, uw lichamelijke situatie en de mogelijkheden, waarbij rekening wordt gehouden met omstandigheden thuis, op het werk en met sporten. Daarna wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. Met verschillende oefeningen, behandelingen, adviezen en de voor u relevante informatie werkt u samen aan een optimaal behandelresultaat. Afhankelijk van de klacht/aandoening kunt u klachtenvrij worden.

De te behalen winst kan ook liggen bij het herwinnen van controle over uw situatie waardoor u minder klachten ervaart; het gaat niet over, maar u herwint de regie over uw lichamelijke klachten. De algemeen fysiotherapeut werkt ook steeds meer aan preventieve gezondheidszorg, om zo te voorkomen dat mensen (op latere leeftijd) belemmerd worden in het dagelijks bewegen. De fysiotherapeut kan u individueel of in groepen helpen.

Klachten waarmee u bij een algemeen fysiotherapeut terecht kunt zijn zeer uiteenlopend. Bijvoorbeeld pijn, krachtsvermindering, ademhalingsproblemen, zwellingen en beperkingen bij bewegen maar ook een vermindering van snelheid of coördinatie. Uw klacht kan er pas kort zijn en klachten kunnen al langer bestaan. Uw lichamelijke klachten kunnen zijn ontstaan door sporten of andere hobby, uw huishouden, de verzorging van uw kinderen of als mantelzorger, door (thuis-)werk, door een val of ongeluk of voor/na een operatie. Maar ook door aandoeningen en ziekten zoals artrose, reuma, MS, Parkinson, osteoporose, obesitas, diabetes type 2 (DM 2), etalagebenen (PAV), kanker, hartfalen, een hersenbloeding/infarct (CVA) of Niet Aangeboren Hersenletsel.

U krijgt uw behandelingen bij de fysiotherapeut vergoedt in geval u hiervoor aanvullend verzekerd bent. Voor meer/specifiekere informatie omtrent vergoeding of advies hoe uzelf te verzekeren kunt u ook bij ons terecht.

MAAK EEN AFSPRAAK

Indien onze agenda het toelaat, kunt u dezelfde dag nog bij ons terecht. Neem direct contact met ons op.